Leabhrán Nótaí ar an Litríocht don Scrúdú le hAghaidh Cáilíochta sa Ghaeilge 2005. - Whelton, Marie (Institiúid Oideachais Marino / Marino Institute of Education, 2005)
Extracts from preparatory course for former (2005) S.C.G. Poetry Syllabus. Sa bhliain 2005, bhí ar iarrthóirí ar an gCáilíocht sa Ghaeilge (S.C.G.) staidéar a dhéanamh ar 10 ndán éagsúla mar chuid dá gcúrsa litríochta. Is éard atá san áis seo ná 4 shliocht ó chúrsa ullmhúcháin a chuir Institiúid Oideachais Marino ar fáil d’iarrthóirí ar an S.C.G. sa bhliain 2005. Thóg siollabas filíochta nua áit na filíochta san áis seo sa bhliain 2006. Tá gach eolas maidir leis an gcúrsa S.C.G. reatha ar fáil in: Mac Suibhne, Aodán agus Whelton, Marie (Údair), Cóir Ghaoithe: Cúrsa Ullmhúcháin don Scrúdú le hAghaidh Cáilíochta sa Ghaeilge, Institiúid Oideachais Marino: Baile Átha Cliath, 2006, 2009.
Keywords: Former (2005) Poetry Syllabus for S.C.G. / Irish Language Requirement; Áis do Léamh na Filíochta; Resource for Reading Poetry; An Cháilíocht sa Ghaeilge 2005; Géibheann le Caitlín Maude; Cártaí Poist le Louis de Paor; Éiceolaí le Biddy Jenkinson; Gadscaoileadh le Máirtín Ó Direáin; Poetry for Teachers; Poetry for Education Students; Filíocht na Gaeilge; Companion for Studying Modern Irish-Language Poetry; Filíocht; Irish-language poetry; Irish poetry; Irish Language Requirement; Gaeilge; Irish language--Study and teaching; Education--Ireland