Teanga agus Cultúr: Comhad Tionscadail. - Whelton, Marie (Institiúid Oideachais Marino / Marino Institute of Education, 2009)
Sliocht as Cóir Ghaoithe: Cúrsa Ullmhúchán don Scrúdú le hAghaidh Cáilíochta sa Ghaeilge. Bíonn ar iarrthóirí ar an S.C.G. ‘Comhad Tionscadail (Teanga agus Cultúr)’ a ullmhú. Tá sé d’aidhm ag an gComhad Tionscadail a chur ar chumas iarrthóirí gnéithe d’Oideachas Sóisialta, Imshaoil agus Eolaíochta a mhúineadh trí mheán na Gaeilge (FCÁT). Áiseanna teagaisc do Rian Áitiúil atá sa Chomhad Tionscadail go bunúsach. Cúig stad a bhíonn sa Rian. Clúdaíonn gach stad ceann amháin de na réimsí seo a leanas: Logainmneacha i gceantar na scoile; Saol an phobail thart ar an scoil; Mórfhéilte agus Féilte Áitiúla; Ainmhithe agus plandaí i gceantar na scoile; Foirgnimh agus fothracha i ndúiche na scoile.
Keywords: SCG; An Cháilíocht sa Ghaeilge; Ábhar Tacaíochta; Support Materials; Sliocht as Téacsleabhar; Téacsleabhar; Textbook; Áiseanna Teagaisc d’FCÁT; Foghlaim Chomhtháite Ábhar agus Teangacha; Content and Language Integrated Learning; Sampla de Chomhad Tionscadail; Teanga agus Cultúr; Irish Language Requirement; Language and Culture; Oideachas Sóisialta Imshaoil agus Eolaíochta (O.S.I.E.); Social, Environmental and Scientific Education; SESE; Teaching resource; Exemplar for CLIL (Content and Language Integrated Learning); Education--Ireland; Irish language--Study and teaching; Primary school teaching