Giolcaireacht sa Ghairdín. - Whelton, Marie (LeabhairCOMHAR, 2018)
Pictiúrleabhar. Cág cosdearg ab ea Maigí. Lá amháin, chuir sí aithne ar Lilí i ngairdín Mhamó. Thaitin sé leis an mbeirt acu giolcaireacht a dhéanamh. Tugann na léaráidí sa phictiúrleabhar seo léargas ar thréithe na gcág cosdearg agus taiscéalann an scéal ról ghiolcaireacht na naíonán i sealbhú na teanga. Tá gníomhaíochtaí san áireamh ag deireadh an leabhair chun rannpháirtíocht an linbh a chothú. Maigí was a red-billed chough. One day, she met Lilí in Mamó’s garden. They both loved to chatter and babble. The illustrations in this picturebook give an insight into the traits of the red billed chough and the story explores the role of infant babble in language acquisition. Activities to encourage child-engagement are included at the back of the book.
Keywords: Pictiúrleabhar; Picturebook; Leabhair Ghaeilge do pháistí; Litríocht na nÓg; Children's Literature; Illustrated storybook; Teaching resource; Language acquisition; Sealbhú teanga; Giolcaireacht; Forbairt teanga; Idirghníomhach; Interactive; Rannpháirtíocht; Bunscoil; Naíonáin; Naíonáin bheaga; Primary Education; Irish language--Study and teaching; Education--Ireland; Language acquisition; Primary school teaching