Dea-Scéala nó Scéal Deas? Cás-Staidéar ar an Dílseacht do na “Bunscéalta” i Leagan Gaeilge den Bhíobla do Pháistí. - Whelton, Marie (LeabhairCOMHAR, 2014)
Déanann an chaibidil seo plé ar cheist na dílseachta maidir le haistriúchán Gaeilge den Bhíobla do pháistí.
Keywords: Litríocht na nÓg; An Bíobla; Aistriúchán; Gaeilge; Reiligiún; Bunscoil; Dílseacht san aistriúchán; Translation; The Bible for children; Children's Literature; Education--Ireland