Rogha dánta as LS G 167 i Leabharlann Náisiúnta na hÉireann - Mcgill, Philip (Trinity College Dublin. School of Lang, Lit. & Cultural Studies. Discipline of Irish, 2021)
Sa tráchtas seo tá sé dhán as lámhscríbhinn G167 (Leabharlann Náisiúnta na hÉireann) a cumadh do thiarnaí éagsúla Thír Conaill sa séú haois déag. Tá eagráin chriticiúla curtha ar fáil, bunaithe ar chóipeanna na ndánta i LS G167 agus ar na leaganacha a mhaireann i LSí eile, chomh maith le plé ar ghnéithe den stair agus den teanga, agus aistriúcháin go Béarla.
APPROVED
Keywords: Bardic Poetry; Nua-Ghaeilge Chlasaiceach; Classical Modern Irish; Celtic Language and literature; Filíocht na Sgol