Sruth na Maoile: Ábhar Tacaíochta d’Oiriúnú le hAghaidh Cáilíochta sa Ghaeilge. - Whelton, Marie; Mac Suibhne, Aodán (Institiúid Oideachais Marino / Marino Institute of Education, 2009)
San ábhar tacaíochta d’Oiriúnú le hAghaidh Cáilíochta sa Ghaeilge, aithnítear go bhfuil scileanna teanga éagsúla ann a bhfuil cúram le déanamh díobh: (a) Scileanna Éisteachta (b) Scileanna Labhartha (c) Scileanna Léitheoireachta (d) Scileanna Scríbhneoireachta. I Modúl I, An Modúl Scríofa, déantar cúram de scileanna scríbhneoireachta, de scileanna léitheoireachta agus de chruinneas gramadaí. I Modúl II, An Modúl Cluastuisceana, déantar cúram de scileanna éisteachta agus den chumas cluastuisceana. I Modúl III, An Modúl Labhartha, déantar cúram de scileanna labhartha. I Modúl IV, An Modúl i Múineadh na Gaeilge, déantar cúram de scileanna a bhaineann le Múineadh na Gaeilge.
Keywords: An Cháilíocht sa Ghaeilge; Teacher education; Textbook; Téacsleabhar; Leabhar Tagartha; Gaeilge; Primary Education; Student teachers; Cluastuiscint; Léitheoireacht; Scríbhneoireacht; Education--Ireland; Irish language--Study and teaching