An Apastróf agus Filíocht na Scol. - Whelton, Marie (Carbad, 2008)
Is é gnó an pháipéir seo achoimre a dhéanamh ar na teoiricí a chuirtear chun cinn faoin apastróf i dtraidisiúin chritice éagsúla, go háirithe sna réimsí seo a leanas: sa staidéar atá déanta ar sheanlitríocht na Gréigise, sa reitric chlasaiceach, i dteoiricí liteartha an Bhéarla, agus sa diagacht spioradálta. Cuirtear roinnt impleachtaí a eascraíonn as an achoimre sin san áireamh sa pháipéar seo.
Keywords: An Apastróf; Filíocht na Scol; Irish Classical Poetry; Irish Poetry; Classical Poetry; Diagacht; Theology; Poetry; Literary theory; Literature; History; Filíocht na Gaeilge; Critical analysis; Stair na litríochta; Poetic trope; Filíocht; Irish literature; Irish literature--History and criticism; Irish language--History