'Lá na bPáistí': An Teagasc agus an Fhoghlaim i Seanfhocail na Gaeilge. - Whelton, Marie (My University, 2012)
Tá go leor seanfhocal ar chúrsaí foghlama agus teagaisc sa traidisiún Gaelach i gcoitinne. San alt gearr seo déanann an Dr Marie Whelton ó Rannóg na Gaeilge, Institiúid Oideachais Marino, rangú ar shampláil ionadaíoch de sheanfhocail a bhaineann le téama an teagaisc agus na fhoghlama. Mínítear na seanfhocail sin agus féachtar ar na léargais a thugann siad d'oideachasóirí.
Keywords: Seanfhocail; Seanfhocail na Gaeilge; Proverbs; Teagasc; Teaching and learning; Téama an teagaisc agus na foghlama; Gaeilge; Primary Education; Education--Ireland; Primary school teaching