Ag Cruthú na Todhchaí: Léirmheas ar Tír Eile (Ó Fachtna). - Whelton, Marie (Feasta, 2018)
Léirmheas ar Tír Eile (Gabhán Ó Fachtna). Coiscéim: Baile Átha Cliath, 2016. ISBN: 6-660012-160310. Sa léirmheas seo, léireofar go bpléann scéalta Uí Fhachtna le ceithre ghné éagsúla de théama na todhchaí – an todhchaí a chuirtear amú, na dúshláin a bhaineann lena bheith ar thairseach na todhchaí, an tionchar a bhíonn ag cúrsaí polaitíochta ar thodhchaí na timpeallachta, agus, ról na heolaíochta i gcruthú na todhchaí. Feicfear gur tír eile í an todhchaí a chruthaítear ach, in ainneoin go bhfuil rudaí difriúil sa tír eile sin, feicfear, freisin, gur áit aithnidiúil í an todhchaí atá fréamhaithe san am comhaimseartha.
Keywords: Léirmheas; Book review; Cnuasach gearrscéalta; Gearrscéalta; Short stories; Literary criticism; Ficsean na Gaeilge; Irish-language fiction; Irish literature