Measúnú agus Idirghabháil Luathlitearthachta le Páistí Rang a hAon i Scoil Lán-Ghaeilge - Kehoe, Isabelle (Trinity College Dublin, School of Education, 2025)
Sa staidéar seo, rinne an taighdeoir iniúchadh ar mheasúnuithe i nGaeilge do pháistí i Rang a hAon i scoil lán-Ghaeilge. Úsáideadh torthaí na measúnaithe chun idirghabháil luathlitearthachta a dhearadh agus a chur i bhfeidhm sa seomra ranga, agus rinneadh anailís ar éifeacht na hidirghabhála ar dhul chun cinn na bpáistí.