An Ghaeilge, an bhunscolaíocht lán-Ghaeilge agus féiniúlacht déagóirí - Chadwick, Edel (Trinity College Dublin, School of Education, 2025)
Scrúdaíonn mo thráchtas an tionchar a bhíonn ag scoileanna lán-Ghaeilge ar fhéiniúlacht chultúrtha déagóirí. An cheist a chuireann sé ná an gcabhraíonn luath-thumoideachas le nasc níos láidre a chruthú leis an nGaeilge agus leis an oidhreacht i gcomparáid le hoideachas trí mheán an Bhéarla.