Iniúchadh Litríochta ar Chomhtheagasc mar réiteach féideartha ar Sholáthar Múinteoirí agus Forbairt na Gaeilge i mBunscoileanna Gaeltachta agus Lán-Ghaeilge - Ní Chonláin, Nuala (Trinity College Dublin, School of Education, 2025)
Is staidéar litríochta é an tráchtas seo a dhéanann imscrúdú ar acmhainneacht an túnna comhmhúinteoireachta mar réiteach ar na deacrachtaí foirne atá roimh scoileanna Gaeltachta agus scoileanna lán-Ghaeilge faoi láthair. Díríonn an taighde ar na pointí seo a leanas: Anailís ar conas is féidir le beirt mhúinteoirí oibriú as lámha a chéile sa seomra ranga céanna chun tacú le foghlaim na ndaltaí; Scrúdú ar na dúshláin ar leith atá ag earnáil na Gaeilge maidir le múinteoirí cáilithe a mhealladh agus a choimeád; Meastóireacht ar an bhféadfadh an cur chuige seo an t-ualach oibre a éadromú, forbairt ghairmiúil a fheabhsú, agus caighdeán an oideachais tríd an nGaeilge a chosaint.