Lámhleabhar Gaeilge don Ábhar Iriseora: Léirmheas ar Cinnlínte: Saol an Iriseora (de Bréadún). - Whelton, Marie (Feasta, 2017)
Agus é ag scríobh, le déanaí, in Meon Eile bhí an méid seo le rá ag an iriseoir Ciarán Dunbar (2016): ‘Ar an drochuair níl mórán téacsleabhar ar fáil ar iriseoireacht na Gaeilge, is trua sin mar is minic nach ábhartha téacsleabhair Bhéarla do shaol na Gaeilge.’ Sa chomhthéacs sin, cuirfidh teagascóirí iriseoireachta agus mic léinn iriseoireachta fáilte roimh Cinnlínte: Saol Iriseora le Déaglán de Bréadún. Is leabhar é a fheidhmíonn ar dhá bhealach éagsúla: mar chuimhní cinn stairiúla agus mar leabhar oiliúna d’iriseoirí óga.
Keywords: Léirmheas; Book review; Iriseoireacht; Earnáil na hiriseoireachta; Journalism; Irish journalism; Memoir; Cuimhní cinn; Iriseoireacht na Gaeilge; Journalism--Ireland