Fillteán don Fhoghlaim Chomhtháite Ábhar agus Teangacha: Fillteán FCÁT (Learning Portfolio for Content and Language Integrated Learning). - Whelton, Marie (Institiúid Oideachais Marino / Marino Institute of Education, 2019)
Is sliocht é seo as pacáiste eolais do léachtóirí a bhíonn ag léachtóireacht ar an mBaitsiléir san Oideachas Trí Mheán na Gaeilge in Institiúid Oideachais Marino. Cuireadh an pacáiste ar fáil ar dtús ag Lá Eolais agus Pleanála a eagraíodh in Institiúid Oideachais Marino, 17 Meitheamh, 2019. Tá sé d’aidhm ag an bpacáiste cabhrú le hoideoirí múinteoirí teachtaireachtaí comhtháite a thabhairt do mhic léinn maidir le gnéithe den tumoideachas. Ag tús na háise, tá eolas ginearálta faoin bhFoghlaim Chomhtháite Ábhar agus Teangacha (FCÁT). Ina dhiaidh sin, tá treoracha do mhic léinn maidir le Fillteán FCÁT.
Keywords: Áis do Mhic Léinn Oideachais agus d’Oideoirí Múinteoirí; Resource for Education Students and Teacher Educators; Áis d’Fhoghlaim Chomhtháite Ábhar agus Teangacha (FCÁT); Resource for Content and Language Integrated Learning (CLIL); Resource for Continuous Learning and Assessment; Ag Múineadh Trí Mheán na Gaeilge; Teaching Through the Medium of Irish; Baitsiléir san Oideachas Trí Mheán na Gaeilge; Bachelor in Education Through the Medium of Irish; Oideachas Tosaigh Múinteoirí; initial teacher education; CLIL; Content and Language Integrated Learning; Gaeilge; Foghlaim Chomhtháite Ábhar agus Teangacha; FCÁT; Tumoideachas; Education--Ireland; Irish language--Study and teaching