An Leabhar Aifrinn Rómhánach: Cúlra agus Comhthéacs an Aistriúcháin Nua. - Whelton, Marie (The National Secretariat for Liturgy, 2017)
Ar an gcéad Domhnach den Aidbhint, 2017, d'fhoilsigh Veritas eagrán altóra nua den Leabhar Aifrinn Rómhánach. Is é cuspóir an ailt ghearr seo ná cúlra agus comhthéacs an aistriúcháin nua a rianú.
Keywords: Liturgy; Leabhar Aifrinn Rómhánach; Aistriúchán; Missal; Translation of religious text; Mass-book; Christianity; Críostaíocht; Stair; Stair na hEaglaise; History; Irish-language translation; Translation; History--Religious aspects; Christianity--History; Translations