Nuair a Stadann an Ceol: Úrscéal don Fhoghlaimeoir Fásta. - Whelton, Marie (LeabhairCOMHAR, 2015)
Úrscéal d’fhoghlaimeoirí Gaeilge. Tar éis di í féin a chur tríd an ollscoil agus tar éis di cúpla bliain a chaitheamh ag obair, tá Róisín ar ais ag staidéar agus tá sé d’aidhm aici cáilíocht sa bhunmhúinteoireacht a bhaint amach. Tá cairde nua aici agus tá go leor ceoil á sheinm aici sa Choláiste Oideachais, ach tá uirthi dul i ngleic, freisin, le deacrachtaí móra pearsanta. Is scéal é seo faoi na híobairtí a dhéanann daoine do thíolacthaí clainne, cairdis agus ceoil, ach is scéal é, freisin, faoin slánú a thagann ó na tíolacthaí céanna. A novel for advanced Irish-Language learners about Róisín who is back at college again, this time to become a Primary School Teacher. She has new friends and is playing plenty of music but has her share of personal difficulties too. This is a story about the gifts and challenges of family, friendship and music. Ar fáil ar chatalóg leabharlann Institiúid Oideachais Marino. Available on catalogue in Marino Institute of Education library.
Keywords: Úrscéal don fhoghlaimeoir fásta; Úrscéal; Ficsean na Gaeilge; Gaeilge; Áis d'fhoghlaimeoirí; Irish-language fiction; Irish-language literature; Adult learners; Novel; Fiction; Irish-language learners; Irish language--Study and teaching; Irish literature